


Kofta tomaatti-currykastikkeessa
30 min
Kofta eli marokkolaiset lihapullat valmistuvat nopeasti arkiruoaksi tai viikonlopun iloksi. Koftat tarjoillaan mausteisessa tomaatti-currykastikkeessa, johon kookoskerma tuo aasialaisen vivahteen.
Reseptin ainekset
4 annosta
Koftataikina
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 dl
vihreitä linssejä (esim. GoGreen)
1 rkl
garam masala -mausteseosta
Currykastike
3
tomaattia
2-3 rkl
tuoretta inkivääriä
3
kevätsipulia
0,5
tuore chili
0,3 dl
tuoretta korianteria ((voit käyttää korianterin varsineen))
2 tl
kurkumaa jauhettuna
1 tl
juoksevaa hunajaa
3 rkl
punaista currytahnaa
2 dl
kookoskermaa
Tarjoiluun
1-2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
tuoretta korianteria
2 rkl
sitruunaa
0,5
tuore chili
Lisukeriisi
4 dl
basmatiriisiä
1 dl
pakasteherneitä
1 dl
pakastepapuja
5
kardemummaa (kokonaista)
Kofta – ohje:
- Aloita huuhtelemalla linssit.
- Kaada huuhdellut linssit isoon kulhoon ja lisää mausteet. Sekoita hyvin.
- Lisää linssi-mausteseokseen jauheliha ja sekoita käsin.
- Kostuta käsiäsi hieman ja ota jauheliha-linssimassasta suunnilleen samankokoisia annoksia ja kierittele massasta pötkylöitä kosteissa käsissä.
- Paista koftapyöryköitä pannulla rasvassa, kunnes niissä on kauniin ruskea pinta.
- Laita riisi keittymään kardemummasiementen kanssa.
- Siirrä pavut ja herneet kattilaan, kun riisin keittoaikaa on jäljellä noin viisi minuuttia.
- Ota korkea astia ja lisää sinne tomaatit, inkivääri, paloiteltu kevätsipuli. puolikas chili, korianterinvarret, kurkuma, hunaja, currytahna ja kookoskerma.
- Surraa tasaiseksi sauvasekoittimella.
- 10Kaada kastike paistinpannulle jossa koftapyörykät paistuvat.
- 11Kiehauta, maista ja mausta lisää jos tarvetta.
- 12Koristele kofta ja curry korianterinlehdillä, turkkilaisella jogurtilla ja silppua päälle vielä loput chilistä. Purista vielä viimeiseksi annoksen päälle sitruunamehua.
- 13Tarjoile kofta höyryävän kuumana riisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat